Monday, 23 April 2012

Rindu My Sayangggg ~

Salam my cinto ati Sayang Syairel Ena
slm suma yg sudi bca luahan isi hti Izzy ni..^^

I Miss Her Very Very So Damn Much!!!!
My Beloved  Fiance SYAIREL ENA BT WAHAB

dh hmpir 2 hari kmi x msj, jmpa pn kt on9 fb je tau..huaa..sedih3..
tpi xpa, ni la slh stu cobaan n dugaan dlm "long distance relationship"
Izzy redha je, bak kta my Sayang, redha tu kita Iklhlas..hehe..^^

So, Izzy nk cta ckit la pnglamn x msj ng Si Dia 2 hari ni...

Bgn2 pgi msti Izzy akn snt msj kt ello kitty n slalunya dia akn reply blik tau..
Tpi hri ni xda, len plak rasanya..huaa

Klo dlm jam 10-12 msti ada kmi msj2, sbb rndu la tu..hehe..
Tpi, hri ni lgsung xda, hti spa x rndu klo mcm tu..
smpai terkenang2 kot..
Rindu sngt2 Izzy dngn Sayang izzy ni tau..=(

Xpa zi, Allah nk bgi kau nikmat bercinta dlm jarak jauh ni..
Dia nk kau rasa bgaimana manisnya rasa jatuh cnta dgn org yg btol2 cntakn kau..
Ya, Izzy dpt rasa yg Syairel Ena bt Wahab lh org nya..hehe..
jiwang jwk ayg tk sayang oo..hekhek...^^

Jauh mmg jauh, lma mmg lma kmi akn brpisah mcm ni tau..
Izzy kt sni smpai thun 2015..
2016 bru graduate n stat kerja..
Harap2 msa tu dh dpt pinang My Sayang dgn Bismillah..cewahh..hehe...amiinnn...

Xpa, tdi ello kitty surh izzy bca blog dia..
dia tau yg izzy tgah brsedih rndukan dia..huaa..
lpas bca blog ello kitty tu, trus jiwa rindu izzy trubat n rasa nk stdy tu membuak2 sbb nk ada msa depan yg cerah bersama My Sayang Syairel Ena..hee..^^
Makseh Sayang..you lighten up my day.. <3


Ya Allah maka saksikanlah bertapa aku mencintainya, Syairel Ena bt Wahab dengan

sepenuh jiwa dan raga ku..maka Engkau restuilah perhubungan kami ini dan jodohkan

kami agar menjadi pasangan Suami <3 Isteri yang soleh dan solehah..

AMIINN...


sayang, sayang, sayang...makseh ar gembirakan ayg mlm tk..induu ilak3 ayg ng syg aie..jga drik k syg..iloveu so much my cinto ati, myfiance trsyg, my bakal isteri trcnta 
Syairel Ena bt Wahab..^^




akusygawekakusyairelenaeraterat


Wednesday, 18 April 2012

Air Mata Seorang Lelaki ~


Surat Cinta Dari My Future Wife ^^


2 Pages lagi tuu...heee..

Malam ni aku sangat2 la terharu oleh my beloved fiance....
Dia kirim aku satu surat cinta yang bertajuk...

Letters to my future husband ^^
wink2...

Inti sari surat tu sngt sulit..hehe..ckit2 je bleh share..yerr..
malu la aku nk share..terharu kot..
bca2 punyalah khusyuk n penuh perasaan...
sampai x sdar air mata lelaki aku ni mengalir tnpa aku duga..
Wahhh...

Bukan sng nk bwt aku ni terharu tau...
mka bkn main grang lagi..
tpi dlm hati ada taman woo..
nk Sayang ooo...heeee...

Surat yg my future wife ni krim dri blog dia..
aku yg ska nk print sbb senang nk bca msa rinduu..
heee..
siap letak dlm file peribadi tu..
Apa yg aku blh katakn, aku sngt trharu mlm ni..
sngt3 terharu dngn surat cinta dri My Future Wife tu...

sedikit intisari dripda surat cinta itu...^^

dear MY Future HUsband,,
 pliz take care about me, my feelling n so onlaa.. pliz dont hits me, except when i disobey u.. IMPOSIBLE.. pliz love me n cherish me, hug me when im sad, listen to all my stupid story n laugh with me.. haha.. n pliz know that i'll always love u n b there with u whenever u need me or not.. so, just pliz take good care about me n my family..  

thats all i ask : )

wahhh...
hati siapa yg x terharu bila membaca luahan perasaan dri org yg kta cinta n sayang kn..
sebab tu la aku sngt3 terharu mlm ni..Thanks My Beloved Future Wife SYAIREL ENA..

Yes, I will do all the things that you have already stated above.. Don't you worry k my lalink..
I promise You.. I will..You can mark my word..


I LOVE U SO MUCH!!!



akusygawekakusyairelenaeraterat




sI bUbuS ~

UMBRO SX

Kesian But Bola Bubus nih ~~huaaa

Sudah lama gila aku x skor sjak mula men bola ni kot..
Game yg lalu wlaupun bnyk pluang aku di dpn gol, nmun smua ny sia-sia..
Mungkin over-confident ataupn msih gugup...
Tapi itu x mngapa, lumrah manusia..
Yang pling mengecewakan aku ialahhh...

Bila aku dh letih2 lecek bola smpai2 dpn gol, one on one dgn keeper, shooting aku ntah pa2 jdi..
Setting dh cun, tgah2 nk bgi sepakan pdu, tup2, but bola aku koyak saat tuu..
HUAAA..

Mana x kecewa rsa hti ni..
Baru nk tgok bola mnerjah jring hsil sepakan aku...

Tpi xpa, xda luck jgak kot..
Lgi pn but ni aku beli dgn first elaun aku kt mktb ni..
Lama tuu...hehehe..
Tngah thun 2010 kot..
Ni dh nk tgh thun 2012..
So, aku rasa nk bli but bru lah..

Jeng, jeng, jeng...


ADIDAS PREDATOR...

Hopefully next season bleh men n skor pkai but ni plak..
Blm bli lgi, tggu elaun next sem je kot..
Jmat ni, nk kmpul duit pkai KAWEN..
Hik, hik, hik..

Wassalam...

Rindu Si Hello Kitty ^^


akusygawekakusyairelenaeraterat

Tuesday, 17 April 2012

SorRy Sayang...=(


SAYANG, I AM SO SORRY K..



Ya Allah, apa yg aku telah buat mlm ni...
Mula dgn gurauan, tpi brakhir dgn ksedihan...
=(

Aku tlh mnyakiti n mngguris hati nya Ya Allah..
Engkau lindungilah perhubungan kami ini...
Mngkin ini cobaan kcil yg Kau hdirkn untk kmi..

Aku redha ya Allah...
Namun, Kau kuatkanlah hti2 kmi..
Agar dpt mnempuh hari2 yg mndatang..

Sayang...
Ayang mntak maap k...
Ayang x brniat pn mk lukakan hti Sayang..
huhuhu...
Pliz forgive me Sayang...
Ayang jnji xplh gk...


PLIZ, PLIZ, PLIZ.........<3

Ayang Cinta Sayang glak3 eh...
Ayang cayak kt Sayang...
Xda Ayang mdh Sayang bulak ya...
Xbh slh phm k Sayang...

Sorry SAYANG........




I LOVE U VERY MUCH SYAIREL ENA BT WAHAB!!!!
PLIZ BE MY WIFE.........PLIZ......
SORRY SAYANG AH...

akusygawekakusyairelenaeraterat


Tips Cinta Jarak Jauh ~

<3 GOKU-------------LOVE <3----------------HELLO KITTY <3

Salam..slmt kmbali ke blog kisah si goku ni..hehe..slu gak bkak blog nk jln2 kt sni..ari2 pn bnyk prubhan kt blog ni..bkn ja mkin bnyk follower, tpi design blog ini pn brubah wajah..hehe..tq to MY BELOVED...^^


Ok, hari ni Goku nk share la ckit2 tntang nk jga percintaan jarak jauh ni..mcm Goku n Hello Kitty..kmi sngt jauh kot..beribu ribu ribu batu jauh nya..huaa...dipisahkn oleh selat Melaka n Laut China Selatan lgi tu..fuyoohhh...sedeh3..


Tapi xpa, Goku tabah dgn suma ni..JARAK bkn pemisah antara kmi, tapi lebih kpda pmberi KEKUATAN kepada CINTA kami..heee..^^



Sebuah hubungan jarak jauh ( long distance relationship) adalah sebuah hubungan, dimana kedua-dua pasangan hidup berpisah satu sama lain. Faktanya, ini adalah jenis hubungan yang sangat sulit kerana kamu tidak dpt bersua muka atau bertemu pasanganmu dalam waktu yang agk lama dan tentu saja kamu akan sering merasa RINDU YG X TERTAHAN.(mcm Goku)huaa.. Tetapi sulit bukan bererti tidak mungkin. Kamu boleh bertahan apabila kamu memiliki keinginan untuk BERJUANG untuknya. Berikut ini adalah tips untuk menjaga hubungan cinta jarak jauh (long distance relationship):

1. Berkomunikasilah secara cukup. 
Zaman sekarang ini adalah era teknologi yang membuat kita boleh berkomunikasi dengan mudah tanpa batasan. Seperti yang kamu tahu, komunikasi sangat penting dalam sebuah hubungan. Kamu harus berbicara/berhubung dengan pasangan jarak jauhmu secara teratur untuk mempertahankan hubungan yg sudh sedia trjalin. Tetapi, jangan lakukan itu secara berlebihan! atau kamu akan kehabisan bahan pembicaraan. Dan akhirnya, percakapan dengan pasanganmu akan menjadi hambar. Dengan melakukan komunikasi secara cukup, kamu akan memiliki update yang lebih menarik untuk dibagikan dan kamu akan lebih bersemangat dan syok untuk saling bercerita.
Mcm Goku n Hello Kitty Goku tu kn, kmi pling slalu msj n inbox kt fb..tpi kdg2 Goku sngt bz dgn kuliah n aktiviti riadah (sory Sayang)...namun itu x brmkna hgngn kmi trhnti bgitu shja dgn krja msing2..Goku akn pndai mncari pluang n ruang sbijaknya untk bmsj dgn Hello Kitty cnthnya msa senggang kuliah, msa rhat, msa xda pnsyrah n msa org tgh bntang dpn kelas..hehehe...bkn apa, rndu sngt3 dkt si dia nun jauh di mata nmun ttap dkt di hati..xdpt thn kot..hee..^^
2. Jangan terlalu curiga dengan pasanganmu 
Saat kamu memulai hubungan jarak jauh, kamu harus memberikan KEPERCAYAAN yang besar pada pasanganmu. Akan sangat membantu apabila kamu melalui hubungan dengan pemikiran bahwa setiap orang itu bersih dan patut dipercaya sampai bisa dibuktikan yang lainnya.
Hehehe..part ni pn Goku ska..Goku n Hello Kitty sngt9 percaya antra stu sma yg lain..xyah risau2 sngt, kmi lma dh knal kot, sjak bngku skolah rndah lgi kn Sayang...heee...^^ 
3. Lakukan sesuatu bersama-sama 
Jangan hanya bergantung pada interaksi seperti msj bnda yg serius kt handphone kerana itu lama-lama akan menjadi bosan. Make some humor, gurau senda n jgn terikat pada stu topik saja. Meskipun terpisah jarak yang jauh, bukan berarti kamu tidak bisa melakukan sesuatu bersama-sama pasanganmu. Kamu bisa melakukan banyak hal seperti bermain game online bersama, menonton film atau acara TV yang sama, atau membaca buku yang sama secara bersamaan. Maka, kamu akan mempunyai banyak hal untuk dibicarakan dengan pasanganmu nantinya.
Ye3, btol3...kami slalu wat mcm ni..yg pling slalu tgok tv la (msa cti), msa Goku kt maktab, kmi slalu bncang bnda2 rhsia krajaan kmi je..hihihi..^^
4. Bertemu dengan pasanganmu setiap saat kamu memiliki kesempatan 
Tidak ada yang lebih menyenangkan dibandingkan bertemu pasanganmu secara langsung. Pastikan kamu berdua memiliki rencana yang baik untuk dilakukan saat kamu berdua bertemu. Dalam hubungan jarak jauh, bertemu dengan pasanganmu merupakan peluang terbesar untuk membangun cintamu lebih jauh lagi.
Yg ni pling Goku xsbr nk tggu!! wahhh...xlma lgi nk blik ni, nk jmpa Hello Kitty Goku tu..RINDUUUU kot..insyaAllah kalau di izinkan Nya, kmi bleh kua sma2 lgi kn Sayangg..amiinn..hee..^^
5. Tetapkan tujuan dan komitmen untuk masa depanmu
Jika hubunganmu semakin dalam, tetapkan tujuan masa depan dan diskusikan dan berbincang bagaimana untuk mencapai itu. Ini akan menolongmu untuk membuktikan satu sama lain bahwa hubungan akan berlanjut dengan baik serta usaha dan rasa frustasimu tidak sia-sia.
Betul tu..kmi pn slalu bwat mcm ni..dh plan mcm2 dh..siap ttap trikh lgi..hee..^^
6. Ingat bahwa kamu masih berada dalam sebuah hubungan 
Kamu harus ada untuk pasanganmu. Jika pasanganmu berada dalam masalah, sedang sakit, atau apapun, kamu harus ada untuknya. Pastikan kamu tersedia untuknya sehingga dia dapat menghubungimu ketika ia membutuhkanmu. Jika ia selalu berakhir dengan menangani semuanya sendiri, ia lama-lama tidak akan membutuhkanmu. Ingat komitmenmu!
Ya, stiap pasangan harus sntiasa brsama di saat senang n susah..ni bru lh cinta sejati namanya...Hello Kitty Goku knperem mcm ni, stiap wktu slalu nsihatkn Goku tau..kalau ingkar nahas Goku dia bukut n tumbok nanti..hee...makaseh Sayang ar..^^
7. Beri kejutan kepada pasangan anda 
Kejutan yang betul akan memberi pasangan anda perasaan terkejut kegembiraan disamping terharu dengan tindakan anda sekaligus mengukuhkan lagi perasaan cintanya kepada anda.
Jeng3...yg ni Goku sndiri dh try n it works!! hehehe...Hello Kitty Goku sngt trharu tau..msti try yg nih, knperem mnjadi..terharu si dia tu...hee..^^
Harap Entry kali ni bnyak membantu korang yg tgah dilamun cinta jarak jauh mcm Goku k..hehe...

For MY BELOVED, I know U will read this..this above picture is for U Sayang..I <3 U a lots..
I miss u so damn much!!

Ya Allah maka saksikanlah bertapa aku mencintainya..maka Engkau 

restuilah KAMI

..amiinn..<3




akusygawekakusyairelena




Saturday, 14 April 2012

Distance is not a REASON...


SAYANG ....^^

Although we are thousand miles away....
but....
that is not the reason for us to betray each other....
-
-
Some would say:
Long Distance Relationship Can't Last Forever..

BUT...

They are TOTALLY WRONG...

Because..
We are together forever...
never apart...
maybe in distance...
BUT 
NEVER IN HEART...<3

Because I really fell for YOU
Oh I swear to you
I'll be there for you
This is not a drive by
Just a shy guy looking for a two ply
Hefty bag to hold my love
When you move me everything is groovy
They don't like it sue me
 the way you do me
Oh I swear to you
I'll be there for you
This is not a drive by
There's nothing up my sleeve but love for you

Train - Drive By
Distance wouldn't make us weak but it makes us even STONGER 
PLEASE BE MY WIFE SAYANG
I LOVE UI MISS UI NEED U 
Especially for You: 
my beloved
SYAIREL ENA BT WAHAB

akusygawekakusyairelena

Bidang sukan baru??


Raket Aku...
Haha..

Sejak bila aku main badminton ni??
Jawapannya sejak aku malas pg padang..
HAHA..

Xdala, saja2 nk mnceburi bidang badmnton plak...
Lagipun court badminton dpn blik saja..
FREE lagi tu...


Bkak2 pntu blik trus jmpa court badminton..hehe


2 Courts lagi tu..wah..memang berbaloi..
Kalo kat Golden Hawk area tempat aku, RM10 sejam tau...
Kt Bukit Dumbar punya court RM8 sejam..
Tpi kna jln jaoh la, pakai moto..

Kt sini berjam2 pn msih jgak free..
bkak pntu blh main trus..
wakakaka...

Saja ja nk share bnda ni...
Sebab nk bgitau x rugi kalo nk ceburi bidang sukan baru kn...
Bersukan kn sihat...
Dapat menyihatkan badan..
Bak kata pepatah Arab..
Otak yg sihat terletak pada badan yg sihat..
hehe...
Apa2 pn bola tetap sukan no1 la..
wassalam...


akusygawekakusyairelena

Friday, 13 April 2012

Surprise!!!

So Fast!! TQ Pos Laju..HEHE..My Lil' Present to her has arrived today!!
...........

Yeay2!!
She's happy n joy with my surprise...
But, the "colet" had melted..so sad, sory SYG..=(
next time, I'll try to sent via t aes k..wink2..hehe...

A little note for my Hello Kitty....
*Enjoy the melting "colet"
*Read the novel with lots of love <3
*Take care of yourself k SYG
*I MISS U ILAK3...
*If U miss me, just read the "surat cinto" that I have written to you k..^^

Lots of love from Si Goku for Si Hello Kitty <3

akusygawekakusyairelena